De leukste rooftopbars in Brussel

| 4 min read

De leukste rooftopbars in Brussel

De zon schijnt, de warme zomeravonden zijn terug. Dat vraagt om cocktails en terrasjes. Maar nog beter is een rooftopbar waar je van die cocktails kan genieten met een prachtig uitzicht over de stad. Misschien wel in combinatie met de ondergaande zon… Voor ons is dat in elk geval één van onze favoriete zomeractiviteiten in Brussel. Er zijn een aantal leuke rooftopbars die je zeker eens moet uitproberen. Je vindt ze allemaal terug in onderstaande lijst.

Jardin Rooftop

Een grote rooftopbar op de Anspachlaan met een adembenemend uitzicht over Brussel. Vanaf het dakterras zie je meerdere belangrijke Brusselse gebouwen: de Beurs, het stadhuis, Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, het Justitiepaleis en het reuzerad, de basliek van Koekelberg... Vooral de moeite rond zonsondergang wanneer de stad baadt in een gouden zonlicht.

Jardin Rooftop

Beurscafé

Wanneer de dagen langer en zonniger worden, verhuist het Beurscafé van de Beursschouwburg tijdelijk naar het dak op de vijfde verdieping. Het dakterras biedt een mooi uitzicht over de Beurs en de Vlaamse buurt. ’s Middags kun je je lunch meenemen om lekker in de zon te picknicken. Maar ook ’s avonds is het er erg leuk, wanneer de feestlichtjes de plek overspoelen met een magische sfeer.

Lees meer over het Beurscafé

Beurscafé rooftop bar - best rooftop bars in Brussels

Playlabel Rooftop Bar

Hoewel de bar bovenop het gebouw van Crosly Bowling ligt, heeft hij niets te maken met bowling. In plaats daarvan draait het allemaal om goede muziek en een feestelijke sfeer. Maak het je gemakkelijk in een van de ligstoelen en geniet van een lekkere cocktails terwijl de zon langzaamaan ondergaat. Wist je dat je aan de rechterkant van het dakterras zelfs een stuk van de oude muur rond Brussel kan zien?

Playlabel rooftop bar - best rooftop bars in Brussels

Summer Secret Rooftop Bar

Wat het uitzicht betreft, is het dak van het Warwick-hotel misschien wel mijn favoriet. Doordat het heel dicht bij de Grote Markt ligt, biedt het een uniek uitzicht op het stadhuis van Brussel. Het is absoluut een mooie plek om na het werk iets te gaan drinken, of om met je date van de zonsondergang te genieten. Vooral wanneer de band livemuziek begint te spelen…

Warwick rooftop bar - best rooftop bars in Brussels

Perché

Persoonlijk vind ik dat deze bar een tikkeltje blasé is, en de drankjes iets te duur, maar ik voeg hem toch toe aan deze lijst omdat het gewoonweg een prachtige plek is. Perché ligt op de zevende verdieping van het JAM-hotel en heeft een heel industrieel decor. Hoewel het uitzicht wat minder indrukwekkend is dan bij de vorige, maakt het zwembad op het dak dat dan weer helemaal goed.

Perché - best rooftop bars in Brussels

Dakterras van de Koninklijke Bibliotheek

Deze bar verschilt wat van de vorige in de zin dat je hier geen cocktails, muziek of feestjes hoeft te verwachten. Het is eigenlijk een kantine voor de mensen die in de bibliotheek werken, maar toch is hij open voor het publiek. Neem de lift naar de vijfde verdieping voor een oase van rust midden in het centrum. Je wordt er ook verrast met een geweldig uitzicht over het centrum en het Justitiepaleis.

Lees meer over het dakterras van de Koninklijke Bibliotheek

Rooftop of the Royal Library - best rooftop bars in Brussels

Dakterras van het Muziekinstrumentenmuseum

Heb je de volledige tentoonstelling van het muziekinstrumentenmuseum bezocht? Ga dan zeker nog even een kijkje nemen naar het dakterras op de 11ste verdieping. Een deel ervan ligt in de koepel van het art nouveau-gebouw en krijgt zo dus wel een heel unieke stijl. Het terras biedt uitzicht op het centrum van Brussel en het Koningsplein.

Tip: Je kan er ook heen zonder een ticket te kopen voor het MIM. Toegang tot het dakterras is gratis, en dat biedt je ook meteen de kans om die mooie art nouveau-lift te gebruiken.

Musical Instrument’s Museum rooftop bar - best rooftop bars in Brussels

Boho Rooftop Bar

Dit dakterras aan het Brouckèreplein is er gekomen dankzij een samenwerking tussen NH Collection en Boho Brussels. Het is een fijne plek voor een afterwork-drink in het centrum. Als je de lift naar de 9de verdieping neemt, komt je op het dakterras van het NH Collection-hotel dat tijdens de zomer als rooftopbar is ingericht. Vanaf daar kan je in de verte zelfs de basiliek van Koekelberg en het Atomium zien. Een mooi uitzicht dat goed samengaat met een lekkere cocktail. Wie honger heeft, kan ook een pizza of een kaas- of vleesschotel bestellen.

Beste rooftopbars in Brussel Boho Rooftop Bar

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later