Chez Gudule

| 4 min read

Chez Gudule

Chez Gudule is niet onopgemerkt gebleven sinds z'n opening in november 2018. Dit centraal gelegen restaurant heeft zich gespecialiseerd in een heel bijzondere soort keuken, namelijk Belgo-Vietnamees. Wat dat precies is, leggen we uit in dit artikel.

Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels

Een Belgo-Vietnamees restaurant

De eigenaars zijn fervente reizigers die hun culinaire herinneringen uit Azië hebben meegebracht en gecombineerd met traditionele Belgische gerechten. Dat maakt dat je bij Chez Gudule zowel kaas- of garnaalkroketten kan bestellen als Vietnamese pho. Chez Gudule geeft onze Belgische waterzooi een exotische toets door hem te bereiden met kokosnootmelk. Diezelfde fusie vind je ook terug in de nems die zijn klaargemaakt met Belgisch bier.

Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels

Hoewel de keuken wordt beschreven als Belgo-Vientnamees, is het eigenlijk veel meer dan dat. Bij Chez Gudule kan je ook Japanse specialiteiten krijgen zoals miso, ramen, teriyaki... Onder de Chinese gerechten heb je Pekingeend en Wan Tan. De currygerechten, ten slotte, vinden eerder hun afkomst uit Thailand.

Door die mix van culturen zou je haast niet meer weten of nu je met stokjes of met mes en vork moet eten. Ze liggen allebei klaar op tafel, het is aan jou om te beslissen of je de uitdaging (van de stokjes) ziet zitten :-)

We bestelden een paar voorgerechtjes om mee te beginnen: kaaskroketten, garnaalkroketten, vegetarische loempia's en nems met kip. Als hoofdgerecht namen we de teriyaki met zalm en de Gudule-bowl. Het eten was vers, lekker en mooi gepresenteerd. Hoewel de salade met licht gefrituurd zeewier gewoon een bijgerechtje was, verdient deze een speciale vermelding vanwege haar originele ingrediënten en perfecte afkruiding.

Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels

Twee Vietnamese chefs bemannen de keuken. Ze werken hard en leveren zo een extreem snelle service. Blijkbaar zijn ze erin getraind om tot 60 gerechten per uur te bereiden.

Chez Gudule staat voor kwalitatief eten voor een correcte prijs. De voorgerechten kosten tussen de 8 en 15 euro, terwijl de hoofdgerechten dan weer schommelen tussen de 13 en 21 euro.

Een industrieel design met een vintage toets

Chez Gudule is handig gelegen op de Treurenberg, vlak bij het Centraal Station van Brussel. Er is redelijk veel zitruimte met tafeltjes buiten op het terras, enkele tafeltjes binnen en dan nog een redelijk grote zaal op de eerste verdieping. De ruimte met de toog doet ook dienst als bar waar soms concertjes worden gegeven.

Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels

Het restaurant is mooi ingericht in een hippe vintagestijl die voor een intieme sfeer zorgt. Aan de muren prijken zowel reissouvenirs als kleine schatten die ze op de Brusselse rommelmarkt hebben gescoord. Vooral het zaaltje op de eerste verdieping vind ik knap ingericht, met oude reiskoffers, originele, kubusvormige tafeltjes, een piano en oude draaistoelen. Via de grote ramen zie je ook alles wat er buiten gebeurt.

Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels

De occasionele caféconcertjes

Chez Gudule is een fijne plek voor een afterwork, en dan vooral wanneer er concertjes plaatsvinden. Af en toe worden er Brusselse muzikanten uitgenodigd om in het restaurant een optreden te geven. Wij zijn er langsgegaan op een vrijdagavond wanneer John Dumont aan het werk was. Het was er op dat moment erg druk, dus zorg wel dat je op voorhand reserveert als je bij Chez Gudule wil eten tijdens een concertje.

Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels

Praktisch

  • Chez Gudule ligt op de Treurenberg 9, 1000 Brussel
  • Meer informatie op de website van Chez Gudule
  • Neem ook een kijkje op hun Instagrampagina waar ze prachtige foto's plaatsen van hun gerechtjes

Chez Gudule, a Belgo-Vietnamese restaurant in Brussels

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later