Le New Chatouille

| 3 min read

Le New Chatouille

Hoewel ik dol ben op katten, kan ik er in mijn eigen kleine appartement geen houden. Wanneer ik nood heb aan pluizige knuffels kan ik gelukkig wel altijd naar Le New Chatouille waar een groep katten hun tijd verdrijven tot een nieuw baasje ze wil adopteren. Het is één van de weinige kattencafés in Brussel, wat het meteen een heel uitzonderlijke plek maakt.

Cat café Brussels, Le New Chatouille

Het kattencafé

Le New Chatouille ligt dicht bij het Stefaniaplein? Het is een klein café met een aantal zeer speciale gasten. Er zitten steeds katten te luieren op te stoelen, te stoeien met hun speeltjes of languit uitgestrekt te liggen aan de voorruit om zo bezoekers binnen te lokken ;-) Tijdens ons bezoeken waren er ongeveer vijf katten in het café, waarvan eentje op onze tafel sprong om hallo te zeggen. Ze waren allemaal goed verzorgd en zagen er gezond uit.

Cat café Brussels, Le New Chatouille Cat café Brussels, Le New Chatouille Cat café Brussels, Le New Chatouille

Het interieur is redelijk simpel en helemaal in het teken van de katten. Er zijn kattenspeeltjes, kattenmanden en verschillende boeken over katten. Een speciale deur zorgt ervoor dat de vierpoters niet naar buiten ontsnappen.

Cat café Brussels, Le New Chatouille Cat café Brussels, Le New Chatouille Cat café Brussels, Le New Chatouille

De eigenaar is erg aardig en helemaal toegewijd aan het welzijn van de katten. Aan de manier waarop ze over hen praat, merk je dat ze erg begaan is met hen en al hun individuele trekken kent. Je moet wel een beetje Frans kunnen praten om met haar te communiceren.

De keuken is om hygiënische redenen afgesloten voor de katten. Qua eten kan je er pannenkoeken, wafels, broodjes en quiches krijgen. Op de drankkaart vind je een beperkte selectie van bier, frisdrank en warme dranken. De prijzen liggen iets hoger dan gemiddeld, maar weet wel dat je de katten steunt met je bijdrage.

Cat café Brussels, Le New Chatouille Cat café Brussels, Le New Chatouille

Adopteer een kat

Naast een kattencafé is er in Le New Chatouille ook een kattenopvang gevestigd. De non-profitorganisatie Ever’y Cat neemt zwerfkatten op die hulp nodig hebben. Ze geven ze medische zorg, chippen ze, vaccineren ze en steriliseren ze. Zodra ze weer gezond zijn, kunnen ze geadopteerd worden.

De meest sociale dieren mogen in het café, waar ze de sociale interactie met mensen weer gewoon worden. Als je toevallig verliefd wordt op een vierpoter, mag je hem misschien wel mee naar huis nemen. Bespreek de details met de uitbater om meer te leren over de adoptieprocedure.

Miauw!

Cat café Brussels, Le New Chatouille

Praktische informatie

Cat café Brussels, Le New Chatouille Cat café Brussels, Le New Chatouille

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later