Originele teambuildingactiviteiten in Brussel

| 5 min read

Originele teambuildingactiviteiten in Brussel

Wil je op teambuilding in Brussel en ben je op zoek naar een leuk idee? Op het internet staan zoveel opties, maar welke activiteit is nu het best geschikt voor jouw groep? In dit artikel bespreken we enkele leuke teambuildingactviteiten en scheiden daarmee al voor jou het kaf van het koren. Aangezien we ze zelf hebben uitgeprobeerd, geven we hieronder onze eerlijke mening en een realistische omschrijving van de inhoud. Eén ding kan ik je al zeggen: we hebben bij de voorbereiding van dit artikel veel plezier gehad!

1 Koezio

Onze favoriete teambuildingactiviteit was de Special Agents Mission bij Koezio, gelegen in Dockx. Elke deelnemer kiest een special agent-naam, trekt een zwarte overall aan en doet een speciale badge om. Deze complete verandering van identiteit zorgt dat je jezelf meteen in een ander universum waant. Bovendien voelt de 'arena' enorm overweldigend aan dankzij de speciale constructies en speciale effecten. Maar je hebt niet veel tijd om rond te kijken. Eenmaal in de arena gaat het echte spel van start. Je krijgt een reeks intellectuele en fysieke uitdagingen voorgeschoteld, waarbij je goed moet samenwerken met je groep om zoveel mogelijk punten te behalen en de andere teams te verslaan.

Koezio Brussels - teambuilding Koezio Brussels - teambuilding

De naam Koezio (uitgesproken als 'koo-eee-zio') verwijst naar het Franse 'cohésion', een factor die van groot belang is gedurende het gehele spel. De afwisseling van intellectuele en fysieke opdrachten laat verschillende vaardigheden aan bod komen, waardoor elke deelnemer op zijn beurt kan uitblinken. Koezio heeft ook enkele vergaderzalen waar je eerst nog wat kan werken (Work hard, play hard, right?) De coaches van Koezio kunnen anders ook enkele activiteiten coördineren waarbij je je collega's op persoonlijk vlak beter leert kennen.

Koezio Brussels - teambuilding Koezio Brussels - teambuilding

2 Chocoladeworkshop

Wie houdt nu niet van chocolade? Algemene stilte Wel, dat bewijst dus dat deze [chocoladeworkshop](../ belgian-chocolate-workshop) iedereen zal aanspreken. Bovendien wordt hij in het Engels gegeven, wat handig is voor meertalige groepen. Tijdens deze workshop werk je in kleine groepjes en leer je hoe je pralines, mendiants en warme chocolademelk maakt. Het is niet zo moeilijk en echt leuk om te doen. Achteraf gaat elke deelnemer met een doosje zelfgemaakte pralines en mendiants naar huis, maar onthoud: sharing is caring! Zeg nu, wie is de beste chocolatier in je team?

Chocolate workshop - teambuilding Brussels Chocolate workshop - teambuilding Brussels

Oh, ze hebben ook wafelworkshops. Ervan uitgaande dat de meeste Belgen wel weten hoe je wafels bakt, zou ik deze workshop eerder aanraden aan toeristen en expats. Maar goed, het deeg maken en de wafels bakken duurt niet zo lang, dus je hebt nog veel tijd voor een all-you-can-eat wafelbuffet achteraf. Dat is ook wel leuk, niet?

Waffle workshop - teambuilding Brussels Waffle workshop - teambuilding Brussels

3 Maak een stadswandeling

Wat dacht je van een stadswandeling met je collega's? Brussel heeft zoveel te bieden dat zowel de inwoners als de pendelaars iets nieuws zullen ontdekken, en zeker als je een gids inhuurt om je rond te leiden.

Valérie van Bazaar Trottoir bijvoorbeeld organiseert rondleidingen over verschillende thema's zoals vrouwelijk ondernemerschap, straatkunst, ecologie en Belgisch bier. Indien gewenst kan ze er ook een culinaire rondleiding van maken met streetfood, bierproeverijen of zelfs lokale groenten. Kijk op de Bazaar Trottoir-website voor meer informatie.

Guided city tour Brussels - Bazaar trottoir Guided city tour Brussels - Bazaar trottoir

Zijn er veel bierliefhebbers in je team? Dan is de Beerwalk een leuk alternatief! Tijdens een rondleiding door de stad verneem je een heleboel biergerelateerde feitjes over Brussel. Krijg je dorst van al die bierpraat? De tour maakt meerdere haltes in lokale cafés om speciale bieren te proberen. De gidsen kennen hun vak en zijn erg vriendelijk, en de sfeer is heel erg ontspannen. Een geweldige teambuildingactiviteit om alle werkgerelateerde stress te vergeten en een leuke avond te beleven met je collega's.

Beerwalk Brussels - teambuilding activity Beerwalk Brussels - teambuilding activity

4 VR Games

Als je dacht dat VR Games alleen voor echte gamers bedoeld zijn, dan zul je aangenaam verrast zijn als je het zelf eens uitprobeert. Het virtuele universum komt zo realistisch en tastbaar over dat je helemaal wordt ondergedompeld in een alternatieve wereld. Het is een handige teambuildingactiviteit omdat Futurist Games plaats biedt aan wel 100 deelnemers. Er worden kleinere groepjes gemaakt voor een aantal uitdagende multiplayer-games waarbij je het tegen elkaar opneemt of de krachten bundelt om een gemeenschappelijke vijand te verslaan. In afwachting kunnen andere deelnemers de ervaringsgames uitproberen waarbij je virtueel bovenop een hoge wolkenkrabber loopt en (letterlijk) je evenwicht verliest. Het is erg leuk en je zult achteraf veel te bespreken hebben!

VR games Brussels - teambuilding activity

Nog ideetjes nodig?

Neem ons artikel over vrijgezellenactiviteiten in Brussel dan eens door!

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later